Ισπανία κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στα 11.178 ενώ οι νεκροί στους 491

0
117

Ισπανία κορωνοϊός: Περίπου 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 καταγράφηκαν στην Ισπανία, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρα να ανέρχεται πλέον σε 11.178, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να επεκταθεί και μετά το πέρας των 15 ημερών

Ισπανοί υπουργοί δήλωσαν σήμερα πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να χρειασθεί να επεκταθεί πέρα από μια αρχική περίοδο 15 ημερών και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα. «Προφανώς θα πρέπει να επεκτείνουμε αυτή την κατάσταση… σε 15 ημέρες δεν νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από το ξέσπασμα του κορωνοϊού μετά την Ιταλία

Τα 47 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν τεθεί υπό μερική απομόνωση από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχαιτίσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά, στο φαρμακείο ή σε νοσοκομείο.  Η κυβέρνηση έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα περιλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) προκειμένου να στείλει δημόσια μηνύματα που καλούν τον κόσμο να πάει σπίτι του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει τα σύνορα, καθώς έχει μεν αναστείλει τη διέλευση τουριστών στα σύνορά της με την Πορτογαλία, αλλά επιτρέπει στους εργαζομένους να περάσουν.

Τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να μένουν σπίτι, ενώ ειδικοί του στρατού με προστατευτικές στολές ψεκάζουν απολυμαντικό σε σταθμούς τρένων και ένας αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων αυτοκινήτων κλείνει, είτε λόγω προβλημάτων στον εφοδιασμό είτε λόγω κρουσμάτων.

Πηγή: Pagenews.gr