Ισπανία κορωνοϊός: Μαδρίτη και Βαρκελώνη παραμένουν δέσμιες των περιοριστικών μέτρων

0
55

Ισπανία κορωνοϊός: Μαδρίτη και της Βαρκελώνη δεν θα περάσουν μαζί με την υπόλοιπη χώρα στην επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, τα οποία – υπενθυμίζεται- επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου την Ισπανία προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σιμόν, που είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια «έξοδο» τεσσάρων φάσεων από την καραντίνα, ανάλογα με τον ρυθμό των μολύνσεων ανά περιοχή. Στη δεύτερη φάση επιτρέπεται σε μπαρ, εστιατόρια και χώρους λατρείας να επαναλειτουργήσουν, αλλά με αρκετούς περιορισμούς στον αριθμό των θαμώνων και των πιστών που θα δέχονται.

Ούτε η περιοχή της Μαδρίτης, ούτε αυτή της Βαρκελώνης, κρίθηκαν έτοιμες να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα. Σε αυτές τις δύο περιοχές έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στην Ισπανία.

Σταθερός παραμένει ο ρυθμός μείωσης των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία με τα κρούσματα να αυξάνονται ελαφρά σήμερα. Ο αριθμός των νέων θυμάτων στη χώρα άγγιξε τους 229, χθες, Παρασκευή.Το σύνολο των νεκρών στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου φτάνει τους 26.299 από 26.070 από χθες Πέμπτη.

Παράλληλα, μικρή αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα στη χώρα άγγιξαν σήμερα τα 222. 857 από 221.447 στο σύνολό τους χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Πριν από λίγες ημέρες, το ισπανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 14 ημέρες. Η Ισπανία ανήκει στις πλέον πληγείσες περιοχές του πλανήτη και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα των κρουσμάτων.

Πηγή: Pagenews.gr