Ισπανία κορωνοϊός: Παρατείνεται κατά δύο εβδομάδες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

0
56

Ισπανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις η Μαδρίτη αποφάσισε να παρατείνει για ακόμη δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να ελέγχει τις μετακινήσεις του πληθυσμού καθώς σταδιακά χαλαρώνει τα απαγορευτικά μέτρα. Η Βουλή ενέκρινε σήμερα το μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ που ηγείται ενός εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού, συγκέντρωσε στήριξη από κόμματα της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους.

Η χώρα με περισσότερους από 25.000 θανάτους εξαιτίας του ιού, τελεί υπό καθεστώς lockdown από τις 14 Μαρτίου και το μέτρο κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που έχει ήδη παραταθεί τρεις φορές, λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Παρά τη βελτίωση της κατάστασης, ο Σάντσεθ δήλωσε νωρίτερα ενώπιον του κοινοβουλίου ότι μια πολύ «βιαστική» άρση των μέτρων περιορισμού στη χώρα θα ήταν «ασυγχώρητη», υπεραμυνόμενος της ανάγκης να συνεχιστούν κάποιοι περιορισμοί μετακίνησης για να διατηρηθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ανάμεσα τους και στην Ισπανία:

Πηγή: Pagenews.gr