Ισπανία La Liga: Οι παίκτες κινούνται νομικά κατά της ομοσπονδίας

0
69

Ισπανία La Liga: Η κόντρα μεταξύ παικτών και ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ολοένα και μεγαλώνει. Οι δύο πλευρές εδώ και μέρες αδυνατούν να βρουν λύση στο θέμα των περικοπών λόγω κορωνοϊού ενώ παράλληλα προέκυψαν νέες καταγγελίες που αφορούν την παράνομη, όπως ισχυρίζεται η Ένωση Παικτών, δημοσίευση ηχητικού ντοκουμέντου από την τελευταία συνάντησή τους με τη La Liga και την Ομοσπονδία. 

Πλέον απειλούν με μηνύσεις:

Το συνδικάτο των παικτών της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, πως θα μηνύσει την ομοσπονδία για την παράνομη ηχογράφηση (χωρίς τη συγκατάθεσή της) και διαρροή του περιεχομένου των συνομιλιών που έγιναν την Τρίτη 7 Απριλίου, στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε μέρος και η LaLiga. Η Ένωση Παικτών τονίζει σε ανακοίνωσή της πως τα παράνομα ηχητικά ντοκουμέντα δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή «El Larguero» του σταθμού «Cadena SER» και η συγκεκριμένη «διαρροή» είχε σκοπό να φέρει την ηγεσία του συνδικάτου σε διαμάχη με τους παίκτες που εκπροσωπεί, παρουσιάζοντας την ομοσπονδία ως εκείνη που πραγματικά υπερασπίζεται τους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση των παικτών προειδοποίησε πως όλο αυτό δημιουργεί «πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης όσον αφορά μελλοντικές συναντήσεις» και απέστειλε επιστολή στην ομοσπονδία με την οποία ζητά «άμεση απάντηση σχετικά με το εάν αυτή η καταγραφή, έχει πράγματι μεταφερθεί με ευθύνη της ή ανθρώπων της στον ραδιοσταθμό (σ.σ. SER) και για το κατά πόσον έχει τηρηθεί η δέουσα προσοχή, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους διαρροές».

Με δεδομένο αυτό που συνέβη, η AFE ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι υπήρξε μια σαφής «παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων», εκτός από την «παράνομη μεταβίβαση σε τρίτους, της καταγραφής μιας ιδιωτικής συνάντησης». Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το κομμάτι θα πατήσει και η μηνυτήρια αναφορά της AFE, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου, θεωρώντας πως μπορεί να αποδειχθεί πως έχει παραβιαστεί του άρθρο 197 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο λέει κατά γράμμα:

«Όποιος, αποκαλύπτει τα μυστικά ή παραβιάζει το απόρρητο άλλου προσώπου, χωρίς τη συγκατάθεσή του, υποκλέπτει τα έγγραφά του, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή προσωπικό αντικείμενο, παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες του ή χρησιμοποιεί συσκευές ακρόασης, μετάδοσης, εγγραφής ή αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας ή οποιουδήποτε άλλου σήματος επικοινωνίας, θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως τέσσερα χρόνια». Αντίστοιχες σκέψεις με την Ένωση Ποδοσφαιριστών κάνει και η LaLiga, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, με την ομοσπονδία να… αποκρούει τα επιχειρήματα των υπολοίπων, υπογραμμίζοντας πως «η συνάντηση καταγράφηκε με γνώση όλων των παρευρισκομένων και χωρίς αντίρρηση από κανέναν από αυτούς».

Πηγή: Pagenews.gr