Ιταλοί γιατροί κορωνοϊός: Υποστηρίζουν ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί

0
41

Ιταλοί γιατροί κορωνοϊός: Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός χάνει το φορτίο του και έχει γίνει πολύ λιγότερο θανατηφόρος, δήλωσε ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. «Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», δήλωσε ο Ιταλός γιατρός στο δίκτυο RAI. Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπ΄όψιν τους την νέα πραγματικότητα.

«Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο ιός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας. «Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες». Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας. «Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική».

Η τραγωδία συνεχίζεται στη Λατινική Αμερική, με τη Βραζιλία να είναι η χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη – μετά τις ΗΠΑ – στην ήπειρο.

Η καθυστέρηση της επιβολής περιοριστικών μέτρων προκάλεσε την τάχιστη έξαρση της πανδημίας, αποτέλεσμα η χώρα καθημερινά να θρηνεί εκατοντάδες θύματα από κορωνοϊό. Το εθνικό σύστημα Υγείας τις τελευταίες 10 ημέρες αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες καθώς ο όγκος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται. Σχεδόν 1.000 θάνατοι την ημέρα οφείλονται στον κορωνοϊό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών της Βραζιλίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει τους 29.000 νεκρούς λόγω της πανδημίας ξεπερνώντας τη Γαλλία

Πηγή: Pagenews.gr