Ιταλία άρση μέτρων τουρισμός: Έτοιμη να υποδεχθεί τους Ευρωπαίους τουρίστες

0
56

Ιταλία άρση μέτρων τουρισμός: Σε ρυθμούς εφαρμογής της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό κινείται η Ιταλία, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Λουίτζι Ντι Μάιο, στη διαδικτυακή διάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών με θέμα τα τουριστικά ρεύματα, να δηλώνει: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους τουρίστες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία».

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι ιταλικές υποδομές είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και υπερπροηγμένες».

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν, μεταξύ των χωρών της Ένωσης, μαύρες λίστες. Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα προκύψουν σοβαρές συνέπειες στους τουριστικούς τομείς όλης της Ευρώπης, όχι μόνον της Ιταλίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας. Επίσης, ο Ντι Μάιο έγραψε στο Twitter ότι συμφωνεί με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ότι «οι διμερείς συμφωνίες για τα τουριστικά ρεύματα δεν αρμόζουν στο πνεύμα της Ένωσης» και ότι «όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί».

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, σχολιάζοντας την «διαδικτυακή συνάντηση» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι οι προτάσεις τους για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ακολουθούν τη σωστή κατεύθυνση και την ουσία των ιταλικών προτάσεων επί του σημαντικού αυτού θέματος.

Αισιοδοξία από τους αριθμούς:

Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα τους λιγότερους νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τις αρχές Μαρτίου. Φυσικά, οι 99 νεκροί δεν είναι λίγοι. Είναι όμως οι λιγότεροι σε μια μέρα εδώ και καιρό και πρώτη φορά εδώ και μήνες το νούμερο είναι διψήφιο. Στη χώρα καταγράφηκαν επίσης 451 νέα κρούσματα που είναι 200 λιγότερα από όσα καταγράφηκαν χθες. Επίσης, σημειώθηκε μια σημαντική πτώση στα νέα κρούσματα στην Λομβαρδία, την περιοχή που επηρεάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ιταλία.

Πηγή: Pagenews.gr