Ιταλία έγκλημα κορωνοϊός: Σοκάρει η δολοφονία 27χρονης φοιτήτριας – Τη στραγγάλισε ο σύντροφός της

0
48

Ιταλία έγκλημα κορωνοϊός: Μια 27χρονη από τη Σικελία δολοφονήθηκε σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, όταν ο σύντροφος της την στραγγάλισε, μια υπόθεση γυναικοκτονίας που θέτει ερωτήματα και ανησυχίες για την ενδοοικογενειακή βία που υφίστανται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου. Συγκεκριμένα το έγκλημα εκτυλίχθηκε στο Φούρτσι Σίκουλο, στη Μεσσήνη.

Ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς για να καταγγείλει την πράξη του, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Η 27χρονη σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μεσσήνης. Προτού ειδοποιήσει τις αρχές, ο δολοφόνος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, όμως η άφιξή τους στάθηκε σωτήρια για τη ζωή του. Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea, όπου σπούδαζε το ζευγάρι, η τραγωδία σχετίζεται «με την κατάσταση κρίσης που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η αναγκαστική συγκατοίκηση να οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επισήμανε.

Η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Βαλέρια Βαλέντε κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορωνοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε» εκεί.

«Ζητείστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή… απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός. Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας Έλενα Μπονέτι υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr