Ιταλία κορωνοϊός: Έφτασαν τα εμβόλια στη Ρώμη – Μια 28χρονη νοσοκόμα η πρώτη που θα εμβολιαστεί

0
12

Η πρώτη παρτίδα με τα 9.750 εμβόλια που προορίζεται για τους Ιταλούς γιατρούς, νοσοκόμους και ηλικιωμένους έφτασε στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης ενώ από σήμερα ξεκινάει η μεταφορά σε ειδικά εξοπλισμένα κέντρα των είκοσι περιφερειών της χώρας.

Πρόκειται για διαδικασία που θα πραγματοποηθεί με τη βοήθεια πέντε στρατιωτικών αεροσκαφών και διακοσίων πενήντα στρατιωτών που θα οδηγούν άλλα τόσα φορτηγά ψυγεία. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να παραδοθούν σχεδόν δυο εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Άμεση προτεραιότητα, στην πρώτη αυτή φάση θα έχει το προσωπικό των νοσοκομείων, των οίκων ευγηρίας και οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τους επόμενους είκοσι ένα μήνες, βάσει του μέχρι τώρα προγράμματος, η Ιταλία θα μπορέσει να λάβει, συνολικά, διακόσια δυο εκατομμύρια φιάλες εμβολίου, από σειρά φαρμακευτικών εταιρειών.

Το πρώτο εμβόλιο, αύριο στις 07.00 το πρωί, τοπική ώρα, θα χορηγηθεί στη νοσηλεύτρια Κλάουντια Αλιβερνίνι, 28 ετών, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Σπαλάντσανι της Ρώμης και από την αρχή της πανδημίας, συμβάλλει ακούραστα στη θεραπεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Μειωμένος ο αριθμός των θανάτων και των νέων κρουσμάτων

Όσο για τα κρούσματα στην Ιταλία, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των θανάτων και εκείνος των νέων κρουσμάτων καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 261 άνθρωποι και καταγράφηκαν 10.407 κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 81.285 διαγνωστικά τεστ, το 12,8% των οποίων ήταν θετικό. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, τα τεστ μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% ενώ χθες, έχασαν την ζωή τους 459 άνθρωποι, με 19.037 νέα περιστατικά. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι ασθενείς με κορωνοϊό, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες είναι δύο λιγότεροι, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 98 λιγότεροι.

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού, δε, που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίσθηκε σήμερα και σε έξι επιβάτες που είχαν επιστρέψει στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις. Άλλα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, και δυο στη νότια, ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Τέλος, αναφορικά με τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση αποφάνθηκε σήμερα ότι το σχέδιο με τα μέτρα πρόληψης που έχουν παρουσιάσει οι είκοσι ιταλικές περιφέρειες, είναι ανεπαρκές σε ότι αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών. Κάτι που σημαίνει ότι οι πίστες του σκι, οι οποίες στην φάση αυτή είναι κλειστές, μπορεί να μην ξαναλειτουργήσουν στις 7 Ιανουαρίου, όπως είχε οριστεί πριν από τις γιορτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr