Ιταλία κορωνοϊός: Μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας

0
62

Ο κορωνοϊός αφαίρεσε τη ζωή χιλιάδων ηλικιωμένων στην Ιταλία.  Σήμερα το πρωί κατατέθηκαν 50 μηνύσεις στην εισαγγελία του Μπέργκαμο από συγγενείς ηλικιωμένων που ο κορωνοϊός τους στέρησε τη ζωή σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιο λόγο πολλοί ασθενείς με ιό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας. Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε καλύτερο χειρισμό, δεν αποκλείεται να ζούσαν ακόμη και να μην τους είχε στερήσει τη ζωή ο κορωνοϊός.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Μέχρι τώρα ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση . Στις αρνητικές κριτικές μάλιστα απαντά πως «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης». Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η Αυστρία ανοίγει στις 15 Ιουνίου τα σύνορά με Ιταλία:

Τα σύνορά της και πάλι με την Ιταλία προτίθεται να ανοίξει στις 15 Ιουνίου η Αυστρία, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Rai, η κυβέρνηση της Αυστρίας πρόκειται να συμβουλεύσει τους πολίτες της να μην επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον την περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ζήτησε με έμφαση από την Αυστρία να επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση των πολιτών, χωρίς περιορισμούς, από το συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ.

Σημειώνεται,πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχασαν την ζωή τους στη γειτονική χώρα 79 άνθρωποι και καταγράφηκαν 283 νέα κρούσματα. 2.062 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 263 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.581 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.028 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr