Ιταλία κορωνοϊός: Μείωση καταγράφηκε στα κρούσματα και στους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

0
56

Ιταλία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 274 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.401 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία να είναι 215.858. Επίσης οι νεκροί έφτασαν τους 29.958, ενώ 96.276 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 214.457 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.684 άνθρωποι, ενώ 93.245 είχαν θεραπευθεί.

Παράλληλα σημειώνονται τα εξής κατά:

  •  3.031 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
  • 1.311 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 15.174 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
  • Για 73.139 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 43 λιγότερα κρούσματα

Μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 95 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 4.983 λιγότεροι σε σχέση με χθες, αλλά η περιφέρεια της Λομβαρδίας, κατά την χθεσινή ημέρα, είχε προσθέσει στον απολογισμό της και στοιχεία των προηγούμενων ημερών. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, για δεύτερη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους πολίτες ότι αν σε δυο εβδομάδες τα κρούσματα αρχίσουν και πάλι να αυξάνονταιμπορεί να πρέπει να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που ίσχυσαν σε όλη την χώρα μέχρι τις 4 Μαίου. Τις ώρες αυτές, τέλος, εντατικοποιούνται οι επαφές των περιφερειών με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, για να αποφασιστεί αν, στις περιοχές με δείκτη μετάδοσης κοντά στο μηδέν, καφέ, εστιατόρια και κομμωτές θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ήδη από τις 18 Μαίου.

Λιγότεροι θάνατοι σε Ιταλία και Γαλλία –  Δείτε στο παρακάτω βίντεο εικόνα από ευρωπαϊκές πόλεις:

Πηγή: Pagenews.gr