Ιταλία κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα ισχύουν από σήμερα – Η προειδοποίηση του Τζουζέπε Κόντε

0
61

Από σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη» μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με τους πολίτες να είναι πολύ περιορισμένοι και τον Τζουζέπε Κόντε να προειδοποιεί για νέα μέτρα αν υπάρξει τρίτο κύμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αυστηροί περιορισμοί για την ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη τόσο από τον κορωνοϊό έχουν ως εξής:

  • Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους, για λόγους υγείας, για να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και για άλλες έκτακτες ανάγκες.
  • Οι εμπορικές επιχειρήσεις που θα εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι τα φαρμακεία, τα μπακάλικα και τα super markets, τα καπνοπωλεία, τα περίπτερα αλλά, αυτή τη φορά, θα κρατήσουν σηκωμένα τα ρολά και τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια. Πρόκειται για μια μικρή «παραχώρηση», λόγω των γιορτών.
  • Σχετικά με τις γιορτές, δύο άτομα από κάθε οικογένεια θα μπορούν να επισκέπτονται, κάθε μέρα, ένα φιλικό ή συγγενικό τους σπίτι.
  • Για κάθε μετακίνηση, όπως και την περασμένη άνοιξη, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, την οποία πρέπει να παραδίδουν, πλήρως συμπληρωμένη, στην αστυνομία ή τους καραμπινιέρους, σε περίπτωση ελέγχου.
  • Στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου η Ιταλία θα γίνει «πορτοκαλί ζώνη» και θα ξαναλειτουργήσουν πλήρως όλα τα καταστήματα, αλλά όχι τα καφέ, μπαρ και τα εστιατόρια. Οι Ιταλοί θα μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του δήμου όπου διαμένουν, αλλά όχι και εκτός περιφέρειας.

«Αν τον Ιανουάριο αυξηθεί ο δείκτης μετάδοσης Rt, αν υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας ή εντοπιστεί μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, η χώρα μπορεί να βρεθεί και πάλι σε κόκκινη ζώνη, με πιο αυστηρά μέτρα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Rai.

Τέλος, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, τα τελευταία στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας δείχνουν ότι ο δείκτης μετάδοσης Rt, πανιταλικά βρίσκεται στο 0,9 και ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει συνεχή άνοδο, την ώρα που οι ειδικοί του Ινστιτούτου υπογραμμίζουν ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται ευρέως, και με άκρως επικίνδυνο τρόπο, σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους από τον ιό 553 άνθρωποι και καταγράφηκαν 14.522 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 175.64 διαγνωστικά τεστ και το 8,2% βγήκε θετικό. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει το Βένετο (3.357), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.153) και η Εμίλια Ρομάνια (1.129) με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν πεθάνει 70.395 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr