Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: 99 νεκροί – 451 κρούσματα σε 24 ώρες

0
56

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Ευχάριστα νέα από τη γειτονική Ιταλία. Η χώρα ανακοίνωσε τους λιγότερους νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τις αρχές Μαρτίου. Φυσικά, 99 νεκροί δεν είναι λίγοι. Είναι όμως οι λιγότεροι σε μια μέρα εδώ και καιρό και πρώτη φορά εδώ και μήνες το νούμερο είναι διψήφιο.

Στη χώρα καταγράφηκαν επίσης 451 νέα κρούσματα που είναι 200 λιγότερα από όσα καταγράφηκαν χθες. Επίσης, σημειώθηκε μια σημαντική πτώση στα νέα κρούσματα στην Λομβαρδία, την περιοχή που επηρεάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ιταλία.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 225.886. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.007. Παράλληλα, 127.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 225.435 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.908 άνθρωποι ενώ 125.176 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 99 άνθρωποι και καταγράφηκαν 451 νέα κρούσματα. 2.150 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 749 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 10.207 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 55.597 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε σημαντικά με 224 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μείωση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 46 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 216 λιγότεροι από χθες. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 43η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική μείωση του αριθμού των νεκρών, με τον χαμηλότερο απολογισμό από τις αρχές Μαρτίου. Παράλληλα, εντυπωσιακή είναι και η πορεία μείωσης των νέων κρουσμάτων. Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας των καταστημάτων, οι Ιταλοί προσπάθησαν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα. Σε κλειστούς χώρους των εμπορικών επιχειρήσεων η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ η απόσταση μεταξύ των πελατών πρέπει να είναι τουλάχιστο ενός μέτρου. Θετικός, τέλος, είναι και ο απολογισμός της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Οι νεκροί μειώθηκαν στους 24, ενώ περιορίζεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πηγή: Pagenews.gr