Ιταλία κορωνοϊός: Υπήρχε στα λύματα σε Μιλάνο και Τορίνο από τον Δεκέμβριο του 2019

0
47

Μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας υποστηρίζει πως ο νέος κορωνοϊός υπήρχε από τον Δεκέμβριο του 2019 στα λύματα δύο μεγάλων πόλεων στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, στο Μιλάνο και το Τορίνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εξετάσθηκαν 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ανάμεσα στον Οκτώβριο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. Τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από δύο χωριστά εργαστήρια με δύο διαφορετικές μεθόδους, απέδειξαν την παρουσία του RNA του SARS-Cov-2 σε δείγματα που προέρχονται από το Μιλάνο και το Τορίνο στις 18.12.2019, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Βρέθηκαν ίχνη του ιού και στα λύματα στη Μπολόνια

«Αυτή η μελέτη μπορεί να οδηγήσει στην κατανόηση της έναρξης της κυκλοφορίας του ιού στην Ιταλία και παρέχει συνεκτικές πληροφορίες σε σχέση με τις αναλύσεις που έγιναν στην Γαλλία επί δειγμάτων νοσηλευομένων ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο 2019», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Όμοια ίχνη, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, βρέθηκαν επίσης στα λύματα της Μπολόνια στις 29 Ιανουαρίου 2020, τη στιγμή που το πρώτο κρούσμα Covid-19 καταγράφηκε επισήμως στην Ιταλία στις 20 Φεβρουαρίου, στην κωμόπολη Κοντόνιο, κοντά στο Μιλάνο. Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας διευκρινίζει ότι τα δείγματα από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2019 δεν έδειξαν ίχνη του ιού.

Το Ινστιτούτο κάνει αναφορά και σε ισπανική μελέτη που εντόπισε το RNA στα λύματα της Βαρκελώνης που είχαν περισυλλεγεί στα μέσα του Ιανουαρίου, «περί τις 40 ημέρες πριν από την καταγραφή του πρώτου εγχώριου κρούσματος» στην Ισπανία.

Μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.989, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 34.000. Το Σάββατο (13/6) ειδικότερα, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 236.651 και είχαν χάσει τη ζωή τους 34.278  άνθρωποι ενώ 174.865 είχαν θεραπευθεί. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 209 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.594 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Σε μηνύσεις προχωρούν οι συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε οίκους ευγηρίας στην Ιταλία. Ο νέος ιός αφαίρεσε τη ζωή χιλιάδων ηλικιωμένων στη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα πριν από δύο εβδομάδες, να κατατεθούν 50 μηνύσεις στην εισαγγελία του Μπέργκαμο από συγγενείς ηλικιωμένων που ο κορωνοϊός τους στέρησε τη ζωή σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr