Ιταλία: Το ελληνικό σύνθημα της Μελόνι – Κάντο με «μεράκι»

0
45

Προς αναζήτηση της μετάφρασης της λέξης μεράκι ο ιταλικός Τύπος

Σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου “Θαρραλέες ενέργειες – Energie coraggiose”, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι χρησιμοποίησε την Ελληνική λέξη ‘μεράκι’.

“Είναι η ώρα να απελευθερώσουμε τις καλύτερες ενέργειές μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την προσέγγιση που οι Έλληνες περιγράφουν με μια εξαιρετική λέξη: “μεράκι” ” τόνισε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέχισε εξηγώντας την έννοια του Ελληνικού όρου, δηλαδή “το να κάνεις κάτι με όλο σου τον εαυτό, με όλο σου το πάθος και με όλη σου την ψυχή. Πρόκειται για μια προσέγγιση που, σε μια εποχή κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, από τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία έως την πολύπλοκη οικονομική και διεθνή κατάσταση, μπορεί και πρέπει να προσφέρει επίσης ευκαιρίες στο έθνος μας”.

Η αναφορά προκάλεσε την περιέργεια του Ιταλικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η Corriere della Sera τονίζει χαρακτηριστικά πως “είναι ανώφελο να ψάχνουμε σε αρχαιοελληνικά λεξιλόγια: δεν υπάρχει τίποτα για τον όρο που ανέφερε η πρωθυπουργός σήμερα”.

Η ίδια Ιταλική εφημερίδα συνεχίζει πως “πρόκειται για μια λέξη της νέας ελληνικής γλώσσας που προέρχεται (θαύμα των ευρωπαϊκών γλωσσικών και εθνοτικών επιμειξιών) από μια σερβική ρίζα” και τονίζει πως πρόκειται για “μια αμετάφραστη λέξη στα ιταλικά με μια παρόμοια λέξη, όπως συμβαίνει συχνά με πολύ πρωτότυπες εκφράσεις μιας γλώσσας”.

Πηγή:ertnews

Πηγή: Pagenews.gr