Κ. Σκρέκας: Στο επόμενο διάστημα επιταχύνουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας

0
44

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι η στήριξη της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική της προτεραιότητα», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης στην οικονομία και οι προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την καλύτερη διαχείρισή της.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας ανέφερε: «Στη διάρκεια της θητείας της, η Κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει σειρά κρίσεων οι οποίες έπληξαν την κοινωνία και την οικονομία. Η άνοδος του πληθωρισμού ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης οξύνθηκε, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ελληνική Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών, έλαβε μέτρα πολύ πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με πόρους που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών παραγωγής και προμήθειας ενέργειας που ξεπερνούν τα 9 δις ευρώ, έχουμε κατορθώσει να απορροφούμε έως και το 90% της αύξησης των τιμών.

Στο επόμενο διάστημα επιταχύνουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας, ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για να προστατεύσουμε το Περιβάλλον και συγχρόνως να μειώσουμε το κόστος ενέργειας για όλους. Νέα προγράμματα, όπως αυτό των 300.000 φωτοβολταϊκών έως 10kV στις στέγες νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ή την αντικατάσταση των παλαιών θερμοσιφώνων με ηλιακούς νέας τεχνολογίας, έρχονται σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων που ήδη έχουν εφαρμοστεί. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  έχει αποδείξει ότι η στήριξη της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική της προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική μας για όσο χρειαστεί, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: Pagenews.gr