Κακοκαιρία: Ανοιχτή μια λωρίδα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Καθίζηση στη Χ. Τρικούπη

0
36

Με την κακοκαιρία να σφυροκοπά την Αθήνα από νωρίς το πρωί, αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στο κέντρο της πόλης.

Με την κακοκαιρία να σφυροκοπά την Αθήνα από νωρίς το πρωί, αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στο κέντρο της πόλης. Διακοπή κυκλοφορίας λόγω καθίζησης οδοστρώματος υπήρξε το μεσημέρι σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως θα δείτε και σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter, η ζημιά στο οδόστρωμα είναι μεγάλη, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 18:00.

Άνοιξε μια λωρίδα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Η κυκλοφορία διακόπηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου στο ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων. Λίγο μετά τις 18:00 άνοιξε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Επίσης, υπερχείλιση υδάτων και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα, στο γεφυράκι «Αρίωνα» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Διακοπή κυκλοφορίας καταγράφεται και στη Λεωφόρο Βραυρώνος στη θέση «Γεφυράκι Βρύση» και στα δύο ρεύματα.

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Ισχυρή είναι η σύσταση των Αρχών προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (26.1.2023) στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ενημέρωσαν όλους τους φορείς να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, καθώς και όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας να παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα.

Βρίσκονται, δε, σε διαρκή με επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την ισχυρή σύσταση στους πολίτες (πέραν των οδηγιών του 112) να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης του Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο προϊστάμενος κλάδου Τάξης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Δημήτριος Αλεξανδρής, καθώς επίσης και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr