Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Tηλεκπαίδευση όπου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων

0
47

Αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει: Αύριο, Τρίτη 07.02.2023 και τις επόμενες ημέρες, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Κλειστά σχολεία αύριο: Πού δεν θα ανοίξουν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει κρατώντας, μεταξύ άλλων, κλειστά και τα σχολεία, ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού το επόμενο 24ωρο, με χιόνια και παγετό. Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, φαίνεται ότι τελικά θα χιονίσει και την Τρίτη (07.02.2023) στην Αττική, κάτι που θα κρίνει αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Λεκανοπέδιο. Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τα κλειστά σχολεία και τους δήμους της Αττικής όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν γι’ άλλη μία ημέρα την τηλεκπαίδευση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εξήγησε το πρωί της Δευτέρας (06.02.2023) ότι όλα θα κριθούν από την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Σε κάθε περίπτωση, ενημέρωσε ότι θα γίνει νέα σύσκεψη με τους δημάρχους και προς το απόγευμα θα έχουμε τις νέες ανακοινώσεις για αύριο Τρίτη 7 του μήνα.

Πάντως, σχεδόν βέβαιο είναι ότι δεν θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες στα βόρεια προάστια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07.02.2023), κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει πάλι το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Πηγή: Pagenews.gr