Καμίνια: Επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι μπροστά στο παιδί τους

0
110

Καμίνια: Επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι μπροστά στο παιδί τους – Ο δράστης με δικαστική απόφαση έπρεπε να παρουσιάζεται σε ψυχίατρο

Σε έξαλλη κατάσταση ένας 71χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους. Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρα, σε σπίτι στα Καμίνια.

Η γυναίκα, κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από τη μανία του συζύγου της και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Όπως κατήγγειλε η 61χρονη στο Τμήμα Καμινίων, ο σύζυγος της, αιγυπτιακής καταγωγής, της επιτέθηκε και αφού την εξύβρισε άρπαξε ένα μαχαίρι και την απειλούσε.

Μάλιστα απείλησε και τον γιο τους. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε η Αστυνομία ενώ ο δράστης πρόλαβε και έφυγε από το σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, καθώς στο παρελθόν η γυναίκα, είχε προσφύγει πάλι στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία, ενώ σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ο 71χρονος έπρεπε να επισκέπτεται μια φορά τον μήνα τον ψυχίατρο. Κάτι που όμως δεν έκανε.

Σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα :

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:
  • Ακριβή διεύθυνση
  • Ονοματεπώνυμο
  • Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
 • Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. (
 • Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected]

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr