Καπετανάκος: “Μαύρη σελίδα όσα έγιναν στην ΕΠΟ – Πήγε για να φύγει με… σόου ο Μπέος”

0
58

Ο Τάσος Καπετανάκος έζησε από κοντά τι έγινε στην ΕΠΟ και γράφει για τον (κομβικό) ρόλο που έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Και τα καταγραφει στο blog του στο enwsi.gr

Το όσα βιώσαμε από κοντά στο Γουδί, ίσως είναι περιεχόμενο για ένα βιβλίο όταν παραμεγαλώσουμε και την δούμε… συγγραφείς.

Το enwsi.gr ήταν εκεί από νωρίς, μπροστά στην κάμερα μας ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε το πέρασμα του και εξαπέλυσε την ύβρις του για τους δημοσιογράφους. Προς συγκεκριμένους, αλλά η προσβολή από έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί ένα θεσμό και ένα πολύ μεγάλο σύλλογο αφορά όλους μας. Και η στάση ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ είναι μνημείο ντροπής και υποκρισίας. Τα όργανα που προστατεύουν τους δημοσιογράφους…

Τα όσα έγιναν εντός αποτελούν κομμάτια μίας από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φούστες, ύβρεις, μπλοκάκια να πετιούνται και πρακτικές-νοοτροπίες που δυστυχώς «πληγώνουν» ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο μας. Δεν δέχομαι ότι φταίνε όλοι. Μία συγκεκριμένη πλευρά αντέδρασε-συμπεριφέρθηκε έτσι, με αυτόν τον τρόπο, μία συγκεκριμένη πλευρά ήρθε στην συνεδρίαση για να την τινάξει στον αέρα. Οι Μαρινάκης-Καραπαπάς ήρθαν με συγκεκριμένο στόχο και το έκαναν δημοσίως ξεκάθαρο. Το τι κατάφεραν θα το δούμε στην συνέχεια. Αυτό που βλέπω είναι πάντως ότι… δύσκολα θα αφήσει αυτή η πλευρά να τελειώσει το πρωτάθλημα με άλλον πρωταθλητή, πλην Ολυμπιακού. Στην ΕΠΟ πάντως δεν κατάφεραν και πολλά τη Δευτέρα επί της ουσίας. Απομονώθηκαν εξ’ αρχής.

Δεν είναι όλοι το ίδιο…

Συγγνώμη δεν θα βάλω στο ίδιο τσουβάλι τον Γιάννη Αλαφούζο. Ούτε τον Ιβάν Σαββίδη. Για ότι έγινε εκεί. Ούτε και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πήγαν εκεί για να ακούσουν και να πουν τις θέσεις τους. Δεν συμπεριλαμβάνω τον Μπέο που πήγε για να… φύγει με σόου και τον ανύπαρκτο Άρη που εκπροσωπήθηκε με δικηγόρο. Είναι άδικο για τις τρεις ομάδες να τις κάνουμε… ίδιο με τον Ολυμπιακό. Πολλά που έχουν κάνει ή κάνουν ή θα κάνουν, μας έχουν ενοχλήσει, ήταν προσβλητικά κλπ για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Κάποιοι επιμένουν να τα ξεπερνούν, κάποιοι άλλοι έχουν καταλάβει ότι έκαναν λάθος όταν τα ξεπεράσαν. Κόντρα θα υπάρχει με όλους, τα συμφέροντα όλων είναι πάνω από των αντιπάλων τους, θα γίνου αρκετά και στην συνέχεια των πλέι οφ, δεν αντιλέγω, αλλά το «χάος» που ήθελε να περάσει ο Ολυμπιακός προς τα έξω, δεν είχε… συνοδοιπόρο. Για αυτό απομονώθηκαν.

Επιστρέφοντας από το Γουδί, σκεφτόμουν ένα πράγμα… Τι τέλος θα είχε η συνεδρίαση αυτή, τι συνέχεια θα είχε αυτή η σεζόν, τι μέλλον θα είχε το ποδόσφαιρο μετά το 2016, αν δεν υπήρχε το ανάχωμα που λέγεται «Μελισσανίδης». Έχω διαφωνήσει σε πολλά μαζί του, με την νοοτροπία του, με τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του στην ΠΑΕ. Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Για τα αγωνιστικά ζητήματα για πολλά χρόνια έκανε λάθη, επέμενε σε λάθη και η ομάδα το πλήρωσε. Ακριβά για μένα, όχι τόσο για άλλους.

Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει, γίναμε «κακοί» για την κριτική μας, αλλά εδώ αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, με αυτή την δυναμική και την προσωπικότητα, το «έργο» θα είχε διαφορετική εξέλιξη για την ΑΕΚ (κυρίως στο θέμα του γηπέδου) και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως δεν θα είχε αλλάξει τίποτε το 2017. Και το ξέρει καλά αυτό και ο Ιβάν και ο Αλαφούζος. Οπως και για το ότι έχει κρατηθεί το ποδόσφαιρο στην ίδια φάση εδώ και 5-6 χρόνια, πάλι ο ίδιος έχει μεγάλη συμβολή.

Μιλώντας με «άνθρωπο του Ολυμπιακού» μετά την συνεδρίαση της Δευτέρας στην ΕΠΟ, κρατώ ένα πράγμα που μου είπε «μόνο αυτόν φοβούνται και μόνο αυτός στέκεται εμπόδιο παντού, σε όλα». Ο Μελισσανίδης είναι το «ανάχωμα» σε ένα «πόλεμο» με τους αντιπάλους να έχουν «δυνατά όπλα», μεγάλη… καβάτζα από πίσω και Αρχές-Δικαιοσύνη να παραμένουν «άφωνες». Δεν ξέρω αν φτάνει. Δεν ξέρω πως και αν θα τελειώσει το φετινό. Αλλά την αλήθεια πρέπει να την λέμε…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr