Καπραβέλος: “Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος”

0
147

Καπραβέλος: O διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου μίλησε σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας.

O Νίκος Καπραβέλος σε συνέντευξη του μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ακόμη, ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, περιέγραψε πως οι συνθήκες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από αφόρητη πίεση, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε διασωλήνωσαν δύο ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ.  Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και τόνισε πως πάντες, πολίτες και πολιτεία θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανάφερε χαρακτηριστικά: «Η αισιοδοξία είναι ότι η επιστήμη έχει βρει τα όπλα που θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και όσο περισσότερο συμμορφωνόμαστε τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα.

“Ήταν και οι δυο ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα”

Συμπλήρωσε ότι “Το σαββατοκύριακο, σε ένα νοσοκομείο που έχει διαθέσει 48 κλινες εντατικής για COVID περιστατικά ξεκινάει σήμερα γενική εφημερία. Το σαββατοκύριακο διασωληνώσαμε δύο εκτός ΜΕΘ. Μεγάλη πίεση, αφόρητη, δυσβάσταχτη πίεση στις ΜΕΘ.

Ήταν και οι δυο ανεμβολίαστοι και με υποκείμενα νοσήματα. Ακόμα δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της Omicron στα νοσοκομεία… αλλά κινδυνεύουν οι υποδομές του κράτους και του συστήματος υγείας». Όπως υπογράμμισε, πλέον νοσεί το υγειονομικό προσωπικό και λιγοστεύει επικίνδυνα.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος τόνισε τα εξής: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να δοθεί μία μικρή πραράταση για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα».

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι η ευάλωτη ομάδα και πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας.

«Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμο. Επειδή δεν τα καταφέρνουμε, η υποχρεωτικότα είναι μονόδρομος», είπε ο. Καπραβέλος. «Στη μονάδα μου έχω μόνο ανεμβολίαστους, όχι εμβολιασμένους. Έχουμε τη λύση, είμαστε πολύ κοντά… Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί ακόμα. Δεν παίζει κανείς με αυτό τον ιό», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr