Καπραβέλος: Τραγική η κατάσταση με τους αρνητές – Τι είπε για την 51χρονη που δεν διασωληνώθηκε

0
116

Καπραβέλος: «Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό», εξήγησε ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Σε μια χρονική συγκυρία που η πολιτεία συζητά το θέμα του ακαταδίωκτου των γιατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένη αμφισβήτηση από αρνητές, ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε ότι οι γιατροί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον κορωνοϊό αλλά την άρνηση των ασθενών.

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί στις ΜΕΘ ήρθαν σε σύγκρουση με ασθενή που αρνούνταν να διασωληνωθεί. Ο Κ. Καπραβέλος τόνισε ότι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας αυξήθηκε η αμφισβήτηση για τις ενέργειες των γιατρών.

Καπραβέλος: Tόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν μαζί με τους ασθενείς και τους προτρέπουν να μη δεχτούν τη διασωλήνωση

«Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. Το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή. Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα αυξημένα περιστατικά αρνητών ασθενών, ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν μαζί τους και τους προτρέπουν να μη δεχτούν τη διασωλήνωση. Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί για όσα συμβαίνουν.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η 51χρονη που κατέληξε στο «Παπανικολάου» μετά την άρνησή της να διασωληνωθεί. «Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

Καπραβέλος

Τέλος, ο γιατρός έστειλε μήνυμα υπέρ της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου και ειδικότερα για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με Johnson&Johnson. «Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο-Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυπτοι απέναντι στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr