Καραγιάννης: Στη Βόρεια Ελλάδα εκτελείται σχέδιο αναβάθμισης υποδομών 10 δισ. ευρώ

0
65

Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό στα τέλη του 2023» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό στα τέλη του 2023» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» τόνισε ότι στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα εκτελείται ένα συνολικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 10 δισ. ευρώ.

Σχετικά με το Μετρό, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι η παράδοση του μετρό στο τέλος του 2023 «δεν είναι ένας ευσεβής πόθος, όπως κάποιων που θα λειτουργούσαν το Μετρό, πριν από 3,5 χρόνια, χωρίς τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, χωρίς ράγες, χωρίς τρένα και Φορέα Λειτουργίας».

«Πλέον, έχουμε παραλάβει και τους 18 συρμούς και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές δοκιμές στο τμήμα Αμαξοστάσιο – Συντριβάνι. Ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες η κατασκευή στο κεντρικό τμήμα του σταθμού Βενιζέλου. Έχουν ήδη παραδοθεί χώροι στο κοινό και έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής» πρόσθεσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός μας και τηρείται το χρονοδιάγραμμα και ότι, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο θα έχουν Μετρό, αλλά θα έχουν και ένα από τα πλέον σύγχρονα Μετρό της Ευρώπης» συνέχισε.

Ο σχεδιασμός για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι «μετά από πολλά χρόνια, εκπονείται η μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη γενική συγκοινωνιακή μελέτη της πόλης, άρα και τον “μπούσουλα” των οριστικών επιλογών για τις επεκτάσεις του μετρό».

Ο Υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι, «τα πρώτα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα της μελέτης θα τα έχουμε στα τέλη του έτους» και εξήγησε ότι «η μελέτη αυτή θα μας επιτρέψει τόσο την αναζήτηση χρηματοδότησης των επεκτάσεων από την ΕΕ και την ΕΤΕΠ, όσο και τη σύνταξη του μοντέλου των μεταφορών στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Ειδικά για την επέκταση στην Καλαμαριά, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε «ορφανή από όλα τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα». Σήμερα, «προχωρά στην άμεση υλοποίησή της. Προς τούτο άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση για 15 επιπλέον αυτόματους συρμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τόσο του βασικού έργου όσο και για την Καλαμαριά».

Σχετικά με την επέκταση προς τα Δυτικά, ο διαγωνισμός των πρόδρομων εργασιών πάει άμεσα για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «μελέτες εκτελούνται και για την επέκταση του μετρό προς το αεροδρόμιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr