Καραμανλής στο προσυνέδριο: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στο τέλος του 2023

0
83

Καραμανλής στο προσυνέδριο: «Ένα έργο που είχε καταντήσει ανέκδοτο για τη Θεσσαλονίκη, το μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα έχει ολοκληρωμένο το 85% της υποδομής

Τη δέσμευσή του ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στο τέλος του 2023 ανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ.  «Ένα έργο που είχε καταντήσει ανέκδοτο για τη Θεσσαλονίκη, το μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα έχει ολοκληρωμένο το 85% της υποδομής του και υπολείπεται η πολύπαθη ιστορία του σταθμού Βενιζέλου», τόνισε.

«Πολιτικοποιήθηκε ένα Project στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι πολίτες διχάστηκαν και ήρθε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τη λύση. Θέλουμε και μετρό και αρχαία και η δέσμευσή μας είναι ότι το έργο θα λειτουργήσει ενιαία στο τέλος του 2023», ξεκαθάρισε.

Ήδη, όπως τόνισε, οι πλατείες παραδίδονται πίσω στους πολίτες, τα εργοτάξια τελειώνουν και γίνονται και οι δοκιμαστικές λειτουργίες των συρμών του μετρό Θεσσαλονίκης. «Δεν θα δείτε ποτέ τον Έλληνα πρωθυπουργό ή εμάς να κάνουμε φιέστες. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και θα το εγκαινιάσει».


Το 2019, οπότε και ανέλαβε η ΝΔ την κυβέρνηση της χώρας δεν υπήρχε καμία μελετητική ωριμότητα για έργα υποδομής και «το χειρότερο ήταν μάλιστα τα Project που παρέμεναν μπλοκαρισμένα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Βρεθήκαμε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό στο έργο Πάτρα-Πύργος, ένα έργο-καρμανιόλα και ντροπή για την Ελλάδα του 21ου αιώνα», επισήμανε και περιέγραψε τα έργα που ήταν μπλοκαρισμένα και πλέον βρίσκονται σε τροχιά δρομολόγησης.

«Πάμε πολύ γρήγορα και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», σημείωσε ο κ. Καραμανλής. «Τελειώσαμε με τις ψεύτικές υποσχέσεις» είπε, και τόνισε ότι η οδική σύνδεση με τον προβλήτα 6 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι πραγματικότητα και κατασκευάζεται, το σιδηροδρομικό έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και θα συμβασιοποιηθεί σε 18 μήνες, ενώ το Project θα είναι έτοιμο το 2027.

Για τον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον νέο, υπερσύγχρονο εναέριο αυτοκινητόδρομο στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης, τον Fly Over, λέγοντας πως «είναι παρέμβαση που έπρεπε να γίνει για να λύσουμε το κυκλοφοριακό στην πόλη,. Έχει να γίνει παρέμβαση στον περιφερειακό στη Θεσσαλονίκη, από τότε που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr