Καρδίτσα Κουτσούμπας: Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ

0
21

Περιοδεία στην Καρδίτσα πραγματοποίησε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ενώ αργότερα είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο, Βασίλη Τσιάκο, που περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια είπε ο κ. Κουτσουμπας ενώ σημείωσε πως πρέπει οι πληγέντες να αποκατασταθούν πλήρως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μετά την επίσκεψη ο Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Περιττεύει να πω ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες. Θα επαναλάβω ότι αυτή η ώρα, δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, γιατί τα λόγια τα ακούμε και από τους κυβερνώντες, και από τις κρατικές αρχές και από τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι ώρα για ψίχουλα. Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει το σπίτι του, το κατάστημά του, το χωράφι του, αυτό που έχει χάσει και αυτά που του έχει πλήξει η κακοκαιρία με ένα επίδομα και με ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών και πληρωμών, για ένα εξάμηνο. Γιατί μετά από ένα εξάμηνο θα μπορεί ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας, ο αγρότης της Καρδίτσας, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος της Καρδίτσας να πληρώσει, είτε στην εφορία, είτε τον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τράπεζες που χρωστάει, είτε δημοτικά τέλη;».

Για να καταλήξει τονίζοντας:

«Θα πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει, να υπάρχει αναστολή μέχρι να υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών, να αρχίσει να δουλεύει κανονικά ξανά η οικονομία και να μπορεί να έχει εισόδημα. Και το επίδομα θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει αυτό που χάνει, αυτό που θα είχε ως εισόδημα αν δούλευε το κατάστημα, αν μπορούσε να δουλέψει ο εργαζόμενος και να είναι 100%. Και όχι αυτές τις κοροϊδίες που λένε και οι κυβερνώντες και η αξιωματική αντιπολίτευση και οι διάφοροι των περιφερειών και των δήμων». Αυτή την ώρα ο κ. Κουτσούμπας βρίσκεται στο δημαρχείο Καρδίτσας, όπου ενημερώθηκε για τις μεγάλες καταστροφές από το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr