Καταδίκη Καβαλά: Ενοχλημένος ο Τσαβούσογλου από τη Δύση

0
45

Η καταδίκη του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά προκάλεσε διπλωματική ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας

Την έντονη ενόχλησή του για τις επικρίσεις που δέχεται η Τουρκία σχετικά με την υπόθεση καταδίκης σε ισόβια του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στην κριτική που ασκήθηκε στην Άγκυρα για την καταδίκη του Καβαλά λέγοντας δηκτικά «καταλαβαίνουμε το λόγο των αντιδράσεων… Το άτομο που χρηματοδότησαν και χρησιμοποίησαν πήγε φυλακή».

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι «το δικαστικό σώμα λειτουργεί στην Τουρκία».

«Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία! Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ με αυτό το άτομο; Λένε, (σ.σ η τουρκική κυβέρνηση) ‘θέλουν να φιμώσουν την αντιπολίτευση’ Έχει πολιτικό κόμμα ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε.

Διπλωματική κρίση Άγκυρας – Βερολίνου

Η ισόβια καταδίκη του Οσμαν Καβαλά έφερε την Παρασκευή διπλωματική κρίση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, επειδή νωρίτερα το Βερολίνο κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στη γερμανική πρωτεύουσα με αφορμή την καταδίκη Καβαλά σε ισόβια.

Μια τουρκική διπλωματική πηγή είπε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Γιούργκεν Σουλτς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 17.30 (τοπική ώρα) «από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φαρούκ Καϊμακτσί».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας και «του εξηγήσαμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο» θα αντιδράσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr