Κατερίνα Νοτοπούλου: «Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

0
124

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σχετικά με το αυτοάνοσο νόσημα που την έκανε να χάσει την ακοή της.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε σχετικά με το αυτοάνοσο νόσημα που την έκανε να χάσει την ακοή της. Η βουλευτής και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι  «Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση».

Σε συνέντευξή της στο thestival, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο τόσο επιθετικό που με έφερε με σοκαριστικό τρόπο αντιμέτωπη με όλα. Κυριολεκτικά χρειάστηκε να παλέψω για τη ζωή μου τους πρώτους μήνες. Και η επαναφορά σε μία ομαλότητα ήταν εξαιρετικά αβέβαια. Στη συνέχεια, σιγά σιγά έμαθα να υπάρχω με άλλο τρόπο. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική η προσπάθεια. Χρειάστηκα βοήθεια και υποστήριξη για να αποδεχτώ και να αγαπήσω τον καινούριο μου εαυτό με την αναπηρία, να πιστέψω πως μπορώ».

«Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή»

Επίσης ανέφερε: «Σας μιλώ ανοιχτά για το κομμάτι της αναπηρίας που έχω πια, για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους που ξαφνικά ένα συμβάν από το πουθενά, τους τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια. Σήμερα έχω βαριά βαρηκοΐα, επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας και βασίζομαι στη χειλοανάγνωση.

Χρειάστηκε να μάθω να επικοινωνώ ξανά από την αρχή και χρειάζεται να καταβάλλω διαρκώς το μέγιστο της προσοχής μου. Καλά τώρα με τις μάσκες η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr