Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Θράκη πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας

0
47

Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Ξάνθη: Την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη, ενώ αποτελεί τη δεύτερη επίσκεψή της στη Θράκη μέσα σε σαράντα ημέρες, καθώς υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή του Πάσχα (19 Απριλίου) είχε επισκεφθεί το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Έβρου.

Το σημερινό πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Ξάνθη περιλαμβάνει τα εξής:

  • 10.00 Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης
  • 10.30 Συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Ξάνθης
  • 11.30 Αναχώρηση για την Γλαύκη και επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο
  • 12.45 Επίσκεψη στο Δ’ Σώμα Στρατού
  • 18.00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Μητρόπολη
  • 18.35 Συνάντηση με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας
  • 19.30 Ομιλία στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η Θράκη υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη αναφέρε τα εξής: «Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.

«Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή: Pagenews.gr