Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Οφείλουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στα παιδιά του πολέμου της Ουκρανίας»

0
33

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στα θρανία του σχολείου προστέθηκαν 34 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία ηλικίας 6-16 ετών

Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο «Μπερεγίνια» στην πλατεία Αττικής, όπου λειτουργεί σχολείο για παιδιά Ουκρανών προσφύγων επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο σύνολο των μαθητών προστέθηκαν άλλα 34 παιδιά που ήρθαν από την Ουκρανία και την κατάσταση του πολέμου που επικρατεί ηλικίας 6-16 ετών, εκ των οποίων τα μεγαλύτερα συμμετέχουν στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Στο Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο βρέθηκε και ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

«Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη και πρώτα από όλα στα παιδιά»

«Ελπίζουμε να γυρίσετε στην πατρίδα σας, αλλά και να θέλετε να μείνετε εδώ είστε καλοδεχούμενοι» ανέφερε η ΠτΔ μιλώντας με παιδία του συμμετείχαν σε μάθημα του κέντρου.

«Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο «Μπερεγίνι» συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τη βίαιη απομάκρυνση από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας. Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη και πρώτα από όλα με τα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου που χρειάζονται υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό η πατρίδα τους δοκιμάζεται» δήλωσε η Πρόεδρος.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr