Καθαρά Δευτέρα 2023: Πώς θα λειτουργήσουν Βαρβάκειος και Ρέντη σήμερα

0
30

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, ενώ όπως έχει διευκρινίσει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ανοιχτά θα είναι και τα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, ψαράδικα κ.α.)

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, ενώ όπως έχει διευκρινίσει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ανοιχτά θα είναι και τα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, ψαράδικα κ.α.). Στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) υπάρχει αναρτημένο το αναλυτικό, πρόγραμμα λειτουργίας του κάθε καταστήματος.

Τι λένε οι καταναλωτές για τις τιμές

Στη Βαρβάκειο αγορά επικρατούσε το αδιαχώρητο από πολύ νωρίς χθες Κυριακή το πρωί με τους καταναλωτές να λένε πως με λίγη έρευνα, οι τιμές είναι πολύ καλές. Στη Θεσσαλονίκη γέμισε κόσμο η αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής με τι τιμές να είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Χαλβάς για όλα τα γούστα

Χαλβάδες για όλα τα γούστα, με σοκολάτα, με καφέ, με στέβια, οι γεύσεις του χαλβά αμέτρητες το ίδιο και οι τιμές του όπου ποικίλουν.

Στην αγορά του Πειραιά και στην Βαρβάκειο, η τιμή του απλού χαλβά ξεκινάει από 5,90 και φτάνει τα 10,90 ευρώ το κιλό. Στα εμπορικά καταστήματα ξεκινάει από 10,90 και μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 16 ευρώ το κιλό.

Αν κάποιος επιλέξει χαλβά με ιδιαίτερες γεύσεις, όπως φρούτα και σοκολατένιες επικαλύψεις με ξηρούς καρπούς η κάστανα, η τιμή εκτοξεύεται στα 18 ευρώ το κιλό.

Η λαγάνα

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δεν γίνεται έστω κι αν φέτος φθάνει ακόμα και τα πέντε ευρώ το κιλό.Με την τιμή στα άλευρα να έχει πάρει την ανιούσα, οι λαγάνες φέτος είναι «αλμυρές».Οι τιμές στην απλή λαγάνα ξεκινάνε από 3 ευρώ ενώ ανάλογα το είδος λαγάνας μπορεί να ξεπεράσει και τα 5 ευρώ το κιλό.

Λαγάνα και χαλβάς όπως φαίνεται έχουν και φέτος την τιμητική τους και θα πλαισιώσουν το πολυαγαπημένο τραπέζι της καθαράς Δευτέρας.

Πηγή: Pagenews.gr