Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση εφαρμογής της

0
46

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνεχείς περιπολίες θα πραγματοποιούνται για την αποφυγή συγχρωτισμού, με τους αστυνομικούς να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, ενώ αν επιμείνουν αυτά τα φαινόμενα θα υπάρξουν δικογραφίες, όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι είναι αρκετοί αυτοί που κατάφεραν να περάσουν στις εθνικές οδούς πριν ξεκινήσουν τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης και κάποιοι μπορεί να πέρασαν όταν γινόταν δειγματοληπτικός έλεγχος.

«Αν δοθεί εντολή από τον κ. Χαρδαλιά για ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, είμαστε έτοιμοι να την υλοποιήσουμε. Κάποιες πληροφορίες λένε για Μ. Σάββατο από τις 8 το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα» πρόσθεσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν γίνουν καταγγελίες για συναθροίσεις σε σπίτια, τότε θα πρέπει να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Πέτσας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και είπε πως η σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας για τις ημέρες του Πάσχα είναι ακόμη στο τραπέζι. Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και το Πάσχα, ο κ. Πέτσας ότι δεν μπορεί ούτε να το διαψεύσει ούτε να το επαληθεύσει. «Ο εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, για αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων το Πάσχα», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Είπε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνουμε μέρα – μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίζουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».

Πηγή: Pagenews.gr