Κατώτατος μισθός 2022: Αύξηση 6-7% κοντά στα 703 έως 710 ευρώ

0
22

Κατώτατος μισθός 2022: Στο θέμα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επίκειται «σημαντική αύξηση».

Αύξηση της τάξης του 6-7% στον κατώτατο μισθό επιδιώκει η κυβέρνηση. Στόχος είναι οι βασικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να υπερβούν το «ψυχολογικό όριο» των 700 ευρώ, μικτά. Στο θέμα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επίκειται «σημαντική αύξηση». «Η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρουν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Από 703 έως 710 ευρώ η αύξηση

Οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα βρίσκονται στα 663 ευρώ μικτά.Στην περίπτωση αύξησης κατά 6% θα ανέλθουν στα 703 ευρώ και θα φτάσουν στα 709 ευρώ στο ενδεχόμενο που επιλεχθεί αύξηση κατά 7%. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΚΕΠΕ, επί του θέματος, που θα αποτελέσει το βασικό μπούσουλα για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Η σχετική γνωμοδότηση αναμένεται να υποβληθεί έως σήμερα 15 Απριλίου.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΒΕΕ), θα καταλήξει στο τελικό ποσοστό της αύξησης το οποίο στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα τέλη του τρέχοντος μήνα, θα ανακοινωθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 κατά 2% και ήδη από τότε η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για δεύτερη αύξηση εντός της ίδιας χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «στην τρέχουσα συγκυρία δίδυμος στόχος με τη συρρίκνωση της ανεργίας είναι και η αύξηση των μισθών που είναι σε δυσανάλογα χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας. Το χρέος μας ως προς τον κατώτατο μισθό θα το κάνουμε. Χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών. Η απάντησή μου σε εργοδότες που λένε ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους είναι ότι η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr