Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στο Πόρτο Ράφτη – Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

0
203

Να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΥΔΑΠ, ζητούν οι κάτοικοι στο Μαρκόπουλο και η δημοτική αρχή, σχετικά με το Κέντρο επεξεργασίας λυμάτων, καθώς όπως αναφέρουν το Πόρτο Ράφτη θα μετατραπεί σε «χαβούζα της Αττικής». Παράλληλα κατηγορούν τον οργανισμό ότι χωρίς να ρωτηθούν παίρνονται αποφάσεις για αυτούς ερήμην τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συνασπιστεί προκειμένου να αποτρέψουν την προοπτική να χύνονται τα απόνερα από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας στην παραλία τους.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα, σύμφωνα με το news.gr  η Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη προσκαλεί τα μέλη του και την τοπική κοινωνία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη δημοτική αρχή υπό τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη σε συνεργασία με μια σειρά φορέων, στο σημείο του σούπερ μάρκετ Γέγος τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων και όχι τα λύματα να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή»

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Διαφωνούμε με την απόφαση της ΕΥΔΑΠ και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί. Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων και όχι τα λύματα να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη κ. Ιωακείμ Δημήτριος.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Αλλαγιάννης

Θυμίζουμε ότι χθες ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Αλλαγιάννης είχε μιλήσει στο newsbeast.gr για το πρόβλημα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση, χωρίς να μας ειδοποιήσει κανείς, τελικός αποδέκτης των λυμάτων του Κέντρου Επεξεργασίας, συνολικού κόστους ανέγερσης της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι η είσοδος του κόλπου του Πόρτο Ράφτη που ανήκει στο δήμο μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα λύματά του εντός των διοικητικών ορίων που κατέχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr