Κεραμέως για μάσκες: Γιατροί θα εξηγούν στα παιδιά την ορθή χρήση τους

0
38

Σε συνέντευξή της σήμερα η κ. Κεραμέως κλήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τους όρους με τους οποίους θα γίνει αυτό. Μίλησε για τη χρήση μάσκας και για τον αριθμό των παιδιών στην τάξη. Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα επιστρατευτούν γιατροί προκειμένου να εξηγήσουν στα παιδιά την αναγκαιότητα της μάσκας και τον τρόπο να χρησιμοποιείται σωστά, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη η κ. Κερμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο». Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση της υπουργού χθες προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της.

Η κα Κεραμέως απάντησε σε πολλές απορίες ειδικά για την χρήση μάσκας και γιατί τα παιδιά δεν θα την φορούν στα διαλείμματα και όταν αθλούνται.

Τόνισε ότι οι ειδικοί έχουν εξηγήσει αναλυτικά πως όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας από τους μαθητές αλλά αντίθετα τα οφέλη είναι πάρα πολύ σημαντικά, πρωτίστως για τον κορονοϊό αλλά και για προστασία από άλλες λοιμώξεις.

Απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας» και θύμισε πως η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.

«Είναι ένα μάθημα ζωής. Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις. Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο», τόνισε η υπουργός.

Γιατροί θα ενημερώσουν τους μαθητές για τη μάσκα

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως ξεκινά συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει αναλυτικές οδηγίες σταθμισμένες στην ηλικία των παιδιών για τη χρήση μάσκας και ετοιμάζονται βίντεο για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ίδιο θέμα. Είπε ακόμα ότι αν υπάρχουν πολλά κρούσματα κατ’ αρχήν θα κλείνει το τμήμα του σχολείου όπου εντοπίζονται και δεν αποκλείεται να κλείνει και όλη η σχολική μονάδα. Τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr