Κεραμέως: Κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΛΜΕ

0
101

Κεραμέως: Νέα αγωγή για απεργία, αυτή τη φορά κατά τις ΕΛΜΕ κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, καθώς συμπίπτει με εισαγωγικές εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία.

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Υπενθυμίζεται πως η υπουργός είχε προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Πρόσφατα μάλιστα διαμήνυσε ότι θα έχουμε αλλαγές στα σχολεία από το νέο έτος.

Κεραμέως: Τι ζητά στην Αγωγή

Σε αυτή ζητά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος.

Κεραμέως

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι λίγες ώρες πριν την κορύφωση της προσπάθειας χιλιάδων υποψηφίων και σε μια χρονιά με ρεκόρ αιτήσεων άνω των 13.200, «είναι αδιανόητο ο συνδικαλιστικός φορέας των ίδιων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καλεί τα μέλη του σε υπονόμευση της διαδικασίας των εξετάσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον κόπο, την προσπάθεια και την ψυχική υγεία των παιδιών».

Το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ότι η ΟΛΜΕ προβαίνει σε αυτή την πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές – υποψηφίους, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021.

Κεραμέως

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές από το νέο σχολικό έτος

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι από τον Σεπτέμβριο θα δούμε ένα αναβαθμισμένο σχολείο σε πολλούς τομείς. «Θα σας δώσω κάποιες ενδεικτικές αλλαγές. Το νηπιαγωγείο πλέον θα είναι από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, ήταν από τα πέντε μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Ξεκίνησε σταδιακά η υλοποίηση αυτού του μέτρου και να υπενθυμίσω ότι οι χώρες που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr