Κεραμέως σχολεία: Αναμένονται οι συστάσεις των ειδικών

0
12

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, για όλες τις βαθμίδες μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με βάση τα τελευταία δεδομένα όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ξεκινήσουν στις 10 Μαΐου. Έτσι λοιπόν τα σχολεία αναμένεται σταδιακά να επιστρέψουν στην κανονικότητα αμέσως μετά το Πάσχα. Όλα τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν με self test και εμβολιασμό των καθηγητών που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» λέει ότι «Τα κρούσματα τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων μας κρατήθηκαν πολύ χαμηλά, με μόλις 1,5% των τμημάτων και 2,6% των σχολείων να αναστέλλουν τη λειτουργία τους».

Κεραμέως: Σχετικά με την βάση εισαγωγής

Για τη θεσμοθέτηση βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από εφέτος η υπουργός χαρακτήρισε ως βαθιά προβληματική την πρακτική της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο υποψηφίων με βαθμό 1 και 2 στα 20.

Αναφέρεται στην εφαρμογή από εφέτος ορίου φοίτησης στα Πανεπιστήμια λέγοντας «Η χώρα μας βρίσκεται στο ζενίθ ως προς τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τον υποχρεωτικό χρόνο φοίτησης στη χώρα μας, που είναι πάνω από το 40% του συνόλου» ενώ για την προστασία των Πανεπιστημίων καταρτίζονται για πρώτη φορά σχέδια ασφαλείας.

Κεραμέως: Σχετικά με την σχολική χρονιά

Η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου για γυμνάσια και λύκεια και στις 25 για δημοτικά και νηπιαγωγεία. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο χωρίς να «πειραχτεί» ο Αύγουστος.

Όπως αναφέρει η υπουργός, «στόχος είναι να μην ξανακλείσουν τα σχολεία ενώ ένα σενάριο που εξετάστηκε και απορρίφθηκε είναι η επανάληψη του σχολικού έτους. Το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις συστάσεις των ειδικών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για πιθανό εμβολιασμό μαθητών από την νέα σχολική χρονιά».

Κεραμέως: Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις πανελλαδικές

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία». Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr