Κέρκυρα: Ελάχιστα τα ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο

0
109

Μειώνονται αισθητά τα ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Κέρκυρα, ένα νησί που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα από τον κορωνοϊό.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού άνοιξε τη Δευτέρα, το οποίο είναι ικανό να καλύψει περισσότερα από 700 εμβόλια.

Ωστόσο, τη Δευτέρα έγιναν 550 εμβολιασμοί, την Τρίτη περίπου 200, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί μόλις 120 ραντεβού.

«Η δημιουργία του mega εμβολιαστικού κέντρου έχει στόχο τον εμβολιασμό πολλών πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα με μόνο μια επίσκεψη» σημείωσε η υπεύθυνη του κέντρου Νατάσσα Αποστολίδου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια της Johnson & Johnson για τους κατοίκους του νησιού.

«Αυτό το παρατηρούμε και σε άλλες περιοχές. Μπαίνουμε στο καλοκαίρι και χαλαρώνουμε, νομίζουμε ότι το έχουμε προσπεράσει, αλλά δεν θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι, που είχαμε ένα δύσκολο χειμώνα» συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Το mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) και είναι το 7ο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του με δέκα εμβολιαστικές γραμμές, ενώ οι πολίτες εμβολιάζονται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

«Η στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου έγινε με 40 αποσπασμένους νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας από πολλές δομές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και ιδιώτες γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας», όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, που επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι το mega εμβολιαστικό κέντρο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνονται έως και 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού ισχύει και για τις ηλικίες 25-30.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο έκανε αυτοψία στο εμβολιαστικό κέντρο Κέρκυρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν άμεσα και να εμπιστευτούν την επιστήμη.

Τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στο νησί, συνόδευσαν σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων.

«Όλοι μαζί εδώ θα πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, σε όλη την κοινωνία, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν για να περάσουμε ένα όμορφο και ήσυχο καλοκαίρι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr