Κηδεία Δημήτρη Κρεμαστινού: Το τελευταίο αντίο στον επιστήμονα και πολιτικό

0
55

Κηδεία Δημήτρη Κρεμαστινού: Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου (09.05.2020) η κηδεία του πρώην υπουργού και διαπρεπή επιστήμονα της ιατρικής Δημήτρη Κρεμαστινού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Δημήτρη Κρεμαστινό εψάλλει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα του επιστήμονα και πολιτικού στη Ρόδο, όπως και η ταφή στο νεκροταφείο του νησιού. Στην εκκλησία του Ευαγγελισμού επιτράπηκε να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι του διακεκριμένου επιστήμονα, πολιτικού και σεμνού Δωδεκανήσιου, που τίμησε τον τόπο του με το ήθος, τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπό του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ελέω κορονοϊού, έγινε το λαϊκό προσκύνημα. “Αθάνατος” φώναξε ο κόσμος που περίμενε έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού μόλις έφθασε η σορός, ξεσπώντας σε χειροκρότημα. Πλάνα από τις συγκινητικές στιγμές του αποχαιρετισμού στον ξεχωριστό για το ήθος και την επιστημονική του κατάρτιση, Δημήτρη Κρεμαστινό, πρόβαλλε η εκπομπή “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής νοσηλευόταν εδώ και πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αφότου βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό. Ο κ. Κρεμαστινός εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» στα τέλη Μαρτίου και για πολλές ημέρες έδωσε άνιση μάχη με τον κορωνοϊό. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είχε σπεύσει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο ιστορικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο  Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy’s Hospital 1973-1976). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την περίοδο 2009 – 2014 και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2015. Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Φεβρουάριο του 1996. Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1996. Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ το 2010. Επί 30 χρόνια ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών το 1985.

Πηγή: Pagenews.gr