Κικίλιας Bασίλης κορωνοϊός: Προχωράμε σε προσλήψεις και λειτουργία νέων ΜΕΘ

0
53

Κικίλιας Bασίλης κορωνοϊός: Ανακοινώσεις για τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν. Επίσης, ο υπουργός υγείας ζήτησε από όλους του Έλληνες να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη, αλληλεγγύη και πατριωτισμό και να μείνουν σπίτι.

Οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι συνολικά 2.058 όπως ενημέρωσε ο υπουργός υγείας

«Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί είναι μέχρι σήμερα 2158. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες. Έθεσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, εκπονήσαμε σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναλυτικά τι είπε ο υπουργός Υγείας στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας

«Ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και κάναμε ασκήσεις ετοιμότητας είπε ο κ.Κικίλιας. Ορίσαμε ως εκπρόσωπο τον κ. Τσιόδρα, που ευχαριστώ για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει. Ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε προσλήψεις για να ενισχύσει εργαστήρια και νοσοκομεία. Προχωρήσαμε σε σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ. Οργανώθηκε δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κοροναϊό. Τα δεδομένα τίθενται υπ’ όψιν της ειδικής επιτροπής καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, που έχει λάβει ο ίδιος, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες.

Από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι σήμερα συνεργαζόμαστε στενά σταθμίζοντας τα παγκόσμια δεδομένα μιας πρωτοφανούς κρίσης.

Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας» προσέθεσε ο υπουργός Υγείας. «Πριν 2 μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα έχουμε 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Έχουμε προσθέσει κλίνες από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ.

Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί είναι μέχρι σήμερα 2058. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με βάση τις ανάγκες. Το νοσοκομείο Παμμακάριστος, το ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγ. Βαρβάρα και το Άττικα, θα νοσηλεύουν αποκλειστικά COVID-19. Το ΕΣΥ στη φάση που βρισκόμαστε αντέχει. Είναι στο χέρι μας και στο χέρι σας με τα μέτρα να συνεχίσει να αντέχει» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει και στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν αναλάβει 176 γιατροί, έχουν εγκριθεί 2145 προσλήψεις, 431 γιατροί και 1714 νοσηλευτές. Θα προσληφθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερα.

Καθημερινά εγκρίνονται κι άλλες με βάση τις ανάγκες. Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προμήθειες, προχωρήσαμε σε αγορές όλων των αναγκαίων μέσων» ανέφερε ο κύριος Κικίλιας.

«Όπως γνωρίζετε μαίνεται πόλεμος για την προμήθεια υλικών κάνοντας την παραλαβή τους δύσκολη. Δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά διαθεσιμότητας. Έχουμε δώσει τεράστια μάχη για να εξασφαλιστεί το υλικό αυτό. Έχουμε ναυλώσει cargo jet που έχουν φέρει και θα φέρουν το αναγκαίο υλικό και μέσα ατομικής προστασίας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Κίνα για την προμήθεια υλικού και τις δωρεές. Δεν περισσεύει κανείς. Σ’ αυτή τη μάχη τους χρειαζόμαστε όλους. Υπάρχει πλατφόρμα στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και να προσφέρει όποιος επιθυμεί. Είναι η στιγμή που είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ. Να ζητήσω από όλους να δείξουν κοινωνική ευθύνη» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr