Κικίλιας: «Έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον τουρισμό και συνεχίζουμε»

0
122

Κικίλιας: «Έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ένα πρότυπο πρόγραμμα εμβολιασμού με σεβασμό και αγάπη στους πολίτες ».

Μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό είχε φέτος η Ελλάδα καθώς όπως δηλώνει ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας φέτος αναμέναμε 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον τουρισμό και έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα και ναι, έχουμε τουρίστες -στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Ρόδο- και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε για πρώτη φορά καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France24, προσθέτοντας ότι «ο τουρισμός αποτελεί το 25% του ΑΕΠ της χώρας, έμμεσα ή άμεσα, συνιστά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και επενδύουμε σε αυτό».

Κικίλιας

Δεν αναμέναμε τόσα πολλά έσοδα από τον τουρισμό

Για τα έσοδα του τουρισμού που έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού τονίζοντας πως η χρονιά δεν έχει ακόμη τελειώσει. «Ο τουρισμός αποτελεί το 25% του ΑΕΠ της χώρας, έμμεσα ή άμεσα, συνιστά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και επενδύουμε σε αυτό» είπε.

«Αναμέναμε 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον τουρισμό και έχουμε ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα και ναι, έχουμε τουρίστες -στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Ρόδο- και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε για πρώτη φορά καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France24.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ταξιδιώτες μας και ο εμβολιασμός είναι το πιο σημαντικό όπλο»

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι η πετυχημένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού «διαμόρφωσε νέες συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τους ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη, µε ορατά αποτελέσματα για την Ελλάδα ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο», ενώ τονίζει πολύ ελπιδοφόρα πως για το 2022 με βάση τις προκρατήσεις και τις συμφωνίες που κλείνονται,θα πολλαπλασιαστούν οι τουρίστες τονίζοντας ότι «οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, πάντα με όρους ασφάλειας και τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Κικίλιας

Μεταξύ άλλων για το θέμα του εμβολιασμού, ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει ότι «θέλουμε να προστατεύσουμε τους ταξιδιώτες μας και ο εμβολιασμός είναι το πιο σημαντικό όπλο, για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», υπογραμμίζοντας ότι «όσο περισσότεροι εμβολιασμοί, τόσο περισσότερη κανονικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

«Έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ένα πρότυπο πρόγραμμα εμβολιασμού με σεβασμό στους πολίτες και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια σημαντική αύξηση των εμβολιασμών και των ραντεβού για την πρώτη δόση», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr