Κικίλιας: “Είναι οι εποχές των έργων και της προσπάθειας”

0
115

Κικίλιας: Στη Ρόδο μετέβη το πρωί της Δευτέρας [23/5] ο υπουργός Τουρισμού, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Στη Ρόδο μετέβη το πρωί της Δευτέρας [23/5] ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) «Ελληνικός Τουρισμός 2030- Σχέδια Δράσης».

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, όπου συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη νησιών του Ν. Αιγαίου, προκειμένου να αποτελέσουν νέους πόλους έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τα νησιά της είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, ευχαριστώντας τον κ. Χατζημάρκο για τη στενή συνεργασία που έχουν από το φθινόπωρο και για όλους τους μήνες χρόνου. «Είναι οι εποχές των έργων και της προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι προς το τέλος του έτους που θα ξαναπάει στη Ρόδο, το νησί θα είναι ακόμα γεμάτο με τουρίστες.

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν αύξηση στις αφίξεις στο νησί της Ρόδου, ακόμα και σε σύγκριση με το 2019, (13% αύξηση τον Απρίλιο και 6,5% τον Μάιο) γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει εφαρμοστεί ένα πολύ αποτελεσματικό σχέδιο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφεραν τα δύο χρόνια πανδημίας και η σημερινή ενεργειακή κρίση.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εργάζεται με αποτελεσματικότητα και τον συναντάει σε όλα τα νησιά και επισήμανε ότι «ένας από τους λόγους που σήμερα εισπράττουμε αυτό το τουριστικό ρεύμα είναι γιατί κερδίσαμε πάρα πολύ εμπιστοσύνη την περίοδο της πανδημίας, τότε που από ένα άλλο πόστο, αυτό του υπουργού Υγείας, έπρεπε να κτιστούν σχέδια διαχείρισης μιας πρωτοφανούς κατάστασης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη ΣΕΤΕ:

«Θα μιλήσω ως νησιώτης, καθώς κατά το ήμισυ κατάγομαι από τη Σύρο. Καλωσορίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ, του INΣΕΤΕ και της Marketing Greece για αυτή τη συζήτηση με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τους ξενοδόχους του νησιού και όλες τις Αρχές, με βάση το πώς βλέπουμε όλοι την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος για την επόμενη δεκαετία.

Ο ΣΕΤΕ έχει κάνει ένα πολύ καλό έργο, συνοψίζοντας τους βασικούς πυλώνες, που θεωρούμε όλοι αυτοί που ασχολούμαστε με το τουριστικό προϊόν, ότι μπορούν να αποτελέσουν κομβικό σημείο, έτσι ώστε να αναπτυχθούμε με έναν τρόπο ισόρροπο, με βιώσιμα τουριστικά μοντέλα, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Και φυσικά με τα μερίσματα της επιτυχίας να πηγαίνουν στη μέση ελληνική οικογένεια, στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση και στους ανθρώπους του τόπου. Χαιρετίζουμε τη διοργάνωση και συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε το προϊόν μας, με βασικό γνώμονα να στηρίξουμε την οικογενειακή τουριστική επιχείρηση και να δώσουμε ελπίδα και χαρά στους Έλληνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr