Κικίλιας εμβόλιο γρίπης: Μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να χορηγείται

0
82

Τέσσερα εκατομμύρια εμβόλια κατά του ιού της γρίπης θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά φέτος. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εκατομμύριο παραπάνω από ότι πέρσι. Φυσικά η συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστεί να εμβολιαστούν από ότι άλλες χρονιές.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, τόνισε μιλώντας στο Parapolitika FM, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

Ο αντιγριπικός εμβολισμός αυτή τη χρονιά αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ απαραίτητος εν μέσω πανδημίας, όπως λένε οι επιστήμονες, καθώς μας προφυλάσσει από το πρόβλημα να έχουμε ταυτόχρονα δύο αναπνευστικούς ιούς σε έξαρση.

«Η Επιτροπή Εμβολιασμών με την οποία θα κάνω συνέντευξη Τύπου, μαζί και με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα εξηγήσει και θα τεκμηριώσει επιστημονικά ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και πώς θα γίνει ο εμβολιασμός» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Μιλώντας για την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι καμία τεράστια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία δε θα ρίσκαρε τη φήμη της, την αξιοπιστία της και τα κέρδη της φέρνοντας ένα εμβόλιο στην αγορά το οποίο δεν είναι επαρκές ή ασφαλές.

«Είναι προφανές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη εμβόλια χωρίς να έχουν τεσταριστεί, χωρίς να έχουν ελεγχθεί επιστημονικά, χωρίς να έχουν εγκριθεί. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ» ανέφερε.

Κικίλιας: «1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος του έτους»

Ο υπουργός κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ θα είναι έτοιμες στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους, ενώ συμπλήρωσε ότι επιπλέον 6.500 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έχουν στελεχώσει τους τελευταίους μήνες το ΕΣΥ.

«Μεγαλύτερη τεχνογνωσία, φάρμακα, διπλάσιες ΜΕΘ και καλύτερη γνώση του ιού από την πλευρά των επιστημόνων μας. Αλλά εάν δεν συμβαδίσει σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και η ελληνική κοινωνία, προφανώς και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά τα οποία θέλουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr