Κικίλιας για εμβόλιο: Πρέπει να συντονιστεί το σύνολο της κοινωνίας για τον εμβολιασμό

0
117

Ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, όπως κάθε Τετάρτη.  Ο Βασίλης Κικίλιας αρχικά απηύθυνε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά και οικογενειακά, με πολλή αγάπη και προσοχή. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας.

Για το θέμα των εμβολιασμών και την επιχείρηση «Ελευθερία»

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι ένα έγχειρημα που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει επιχειρηθεί ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να πετύχει αυτή η προσπάθεια.

Πρόσθεσε ότι «και με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις το υπουργείο Υγείας, όλα τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η διακυβέρνηση του κράτους, οι υγειονομικοί μας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία ετοιμάζονται, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, άνθρωποι της ασφάλειας, οι ένοπλες δυνάμεις στα logistics, το σύνολο του κράτους εργάζεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχει αυτή η προσπάθεια». «Είναι προφανές ότι σε ένα τέτοιο εγχείρημα σίγουρα θα υπάρξουν και λάθη, όμως είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε. Με διαφάνεια, με ειλικρίνεια, καθημερινώς θα ενημερώνουμε, θα βελτιωνόμαστε και θα διορθώνουμε οτιδήποτε δεν πηγαίνει καλά», είπε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, ο υπουργός Υγείας είπε «δεν είναι στατιστικά για εμάς», και συνέχισε «με πόνο ψυχής» «κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή». «Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας. «Θα ξαναπάρουμε σταδιακά τις ζωές μας πίσω», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, ενώ υπογράμμισε ότι θα αυξάνονται και οι ποσότητες των εμβολίων, με βάση τις επιπλέον αδειοδοτήσεις εμβολίων.

Για την προστασία της ψυχικής υγείας εν μέσω κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία των πολιτών, δημιουργώντας άγχος και αβεβαιότητα και τόνισε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενισχύεται από έναν καθηγητή Ψυχιατρικής, τον Βασίλειο – Παντελεήμονα Μποζίκα, καθηγητή της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Από τον προϋπολογισμό αυξήθηκαν κατά 62% στα 58 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για την ψυχική υγεία. Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μίλησε για τη Γραμμή Ψυχοικοινωνικής Υποστήριξης 10306, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και διαχειρίζεται θέμα που αφορούν το άγχος, την αβεβαιότητα αλλά και την ψυχική κόπωση των συμπολιτών μας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr