Κικίλιας: Η Ελλάδα ανακάμπτει στον τομέα του ιατρικού τουρισμού

0
60

Κικίλιας: Ο κ. Κικίλας συνομίλησε με τους Έλληνες επιχειρηματίες και συζήτησαν τους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών, ειδικά στον τομέα του ιατρικού αλλά και του συνεδριακού τουρισμού.

Έντονο ελληνορουμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και τον τουρισμό μετέφεραν επιχειρηματίες στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους Έλληνες επιχειρηματίες και συζήτησαν τους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών, ειδικά στον τομέα του ιατρικού αλλά και του συνεδριακού τουρισμού.

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία είναι δείγμα υγείας και εξωστρέφειας για την Ελλάδα », τόνισε ο κ. Κικίλιας και επεσήμανε: «Βλέπω ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, της εξωστρέφειας, είναι αυτοί που δίνουν προστιθέμενη αξία στη χώρα ενώ συνδέονται και με τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν, μια που είναι πολύ καλοί πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και συνδράμουν στην προβολή της χώρας με κάθε τρόπο».

Όπως επεσήμανε ο Χριστόδουλος Σεφέρης πρόεδρος του Ελληνορουμανικού Διμερούς Εμπορικού Επιμελητηρίου το ενδιαφέρον των Ρουμάνων να επενδύσουν στην Ελλάδα – όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς – είναι πάρα πολύ ισχυρό. Ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, από τις συζητήσεις και επαφές που κάνουν ως Επιμελητήριο διαπιστώνουν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία και τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί για το καλό όνομα που έχει η Ελλάδα στη Ρουμανία. Με αυτό το όνομα εμείς, ως επιχειρηματική κοινότητα στη Ρουμανία, προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς επίσης και να αναπτύξουμε τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές», σημείωσε ο κ. Σεφέρης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σεφέρης, στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1500 ελληνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων περίπου οι 450 είναι σημαντικού μεγέθους, απασχολώντας περί τους 20.000 εργαζόμενους. «Αρκετοί από εμάς κάνουμε εισαγωγές και εξαγωγές στην Ελλάδα και αυτό βοηθάει πολύ στο διμερές εμπορικό ισοζύγιο», εξήγησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr