Κικίλιας: Η Ελλάδα απέδειξε πως είναι ασφαλής προορισμός και πριν τα εμβόλια

0
79

Κικίλιας: Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, ότι η Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει την δύσκολη περίοδο που περνάει λόγω της πανδημίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία και η Ελλάδα θα ξεπεράσουν τη δύσκολη, λόγω υγειονομικών συνθηκών, τρέχουσα περίοδο. Ο υπουργός Τουρισμού κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του κεντρικού Δήμου της πόλης στην έκθεση Philoxenia, επισήμανε ότι μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω «το 25% της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός».

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον εισερχόμενο τουρισμό από τα Βαλκάνια, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της «πίτας» των αφίξεων για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο πληθυσμός τους παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και κληθείς να σχολιάσει αν αυτό μπορεί να αποθαρρύνει επισκέπτες από άλλες περιοχές, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι είναι ασφαλής προορισμός, «κάτι που σημαίνει ότι τηρούμε και πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έχουμε τον τρόπο να φιλοξενούμε τον επισκέπτη. Αυτό το αποδείξαμε και πριν τα εμβόλια, το πρώτο καλοκαίρι της καραντίνας», όπως είπε.

Έκκληση στους Βαλκάνιους επισκέπτες να εμβολιαστούν

Ο κ. Κικίλιας παρότρυνε τους Βαλκάνιους επισκέπτες «να εμβολιαστούν, να τηρούν τις διαδικασίες και να τεστάρονται» και υπογράμμισε πως θεωρεί ότι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

Ο υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ως πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη τη διάκριση που απέσπασε πρόσφατα η Θεσσαλονίκη, μέσω της ανάδειξής της σε μέλος του δικτύου γαστρονομικών πόλεων της UNESCO και πρόσθεσε ότι η περιοχή έχει όλα τα φόντα για να αναδειχτεί σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

«Η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η Μακεδονία, είναι σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, είναι μια πόλη και ένας δήμος που αξίζει να την επισκέπτονται όλοι. Καλούμε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ, μέσω του πολύ όμορφου αεροδρομίου και του εξαιρετικού λιμανιού, είτε μέσω της κρουαζιέρας, για να δουν τις ομορφιές, να γευτούν τις εξαιρετικές γεύσεις και τα πολύ ιδιαίτερα κρασιά μας, να ψωνίσουν, να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή, να βαδίσουν τα μονοπάτια του θρησκευτικού τουρισμού μας, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και γι αυτό να ξανάρθουν», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εμείς ξέρουμε έναν τρόπο: δουλειά και μετά δουλειά και πάλι δουλειά».

Ζέρβας: «Παράσημο για την Θεσσαλονίκη η διάκριση της UNESCO»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ότι η φετινή συμμετοχή του κεντρικού Δήμου στη Philoxenia συμπίπτει με ένα πολύ σημαντικό γεγονός και μια θετική εξέλιξη, την αναγνώριση της Θεσσαλονίκης από την UNESCO ως γαστρονομικού δημιουργικού προορισμού.

«Αυτό που όλοι γνωρίζαμε δηλαδή, για τη γαστρονομία της πόλης μας, το αναγνώρισε ένας τόσο σημαντικός οργανισμός, αλλά αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και ένωση δυνάμεων με τους παραγωγούς, τους δημιουργούς και τους φορείς της πόλης», προσέθεσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, μάλιστα, ότι το λογότυπο της UNESCO, που η Θεσσαλονίκη έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί σε κάθε έκθεση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ένα παράσημο για την πόλη και αυξάνει την αναγνωρισιμότητά της διεθνώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr