Κικίλιας Καστελόριζο: Ενισχύεται άμεσα το ιατρείο του νησιού

0
41

Το Καστελλόριζο επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, με τη συμμετοχή και του δημάρχου, Γιώργου Σαμσάκου, και των αντιδημάρχων, Στράτου Αμύγδαλου και Δημήτρη Αχλαδιώτη.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προσληφθεί άμεσα, ως επικουρικό προσωπικό, ειδικευμένη γυναικολόγος-μαιευτήρας συνυπηρετώντας με τον ένστολο σύζυγό της.
  • Η κενή θέση ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου που υπάρχει στο νησί, καλύπτεται εντός των προσεχών ημερών από οπλίτη ιατρό, έπειτα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.
  • Η συγκρότηση ομάδων από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με σκοπό την πραγματοποίηση επισκέψεων παροχής ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου.
  • Η επέκταση της χρήσης τηλεϊατρικής από το Γ.Ν. Ρόδου, πέρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού και σε έκτακτα περιστατικά για συγκεκριμένες ειδικότητες.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εκπαίδευση του προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, στη χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας και στη διαχείριση ύποπτων περιστατικών COVID-19. Επιπλέον, τόνισε ότι το Καστελόριζο, λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί άμεση προτεραιότητα στην περίπτωση που απαιτηθεί αεροδιακομιδή, για οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί αντιμετώπιση από ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό.

«Καλησπέρα από το Καστελόριζο, εδώ που χτυπάει «η καρδιά της Ελλάδας». Ενισχύουμε τις υγειονομικές δομές σε κάθε γωνιά της χώρας. Έπειτα από σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου, Γιώργου Σαμσάκου, και των αντιδημάρχων, Στράτου Αμύγδαλου και Δημήτρη Αχλαδιώτη, προχωράμε στην ενίσχυση και επιπλέον στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού» ανέφερε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ίδιος ο κ. Κικιλίας.

Σημειώνεται, πως η επίσκεψή του αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr