Κικίλιας: Lockdown σε όλη την χώρα για ένα μήνα

0
52

Οι πληροφορίες για επιβολή lockdown διαδέχονται η μία την άλλη τις τελευταίες ώρες και ειδικά μετά την έκρηξη κρουσμάτων σήμερα που ξεπέρασαν πια και το όριο των 2.500 μολύνσεων την μέρα. Είναι γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα κάνει έκτακτο διάγγελμα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και θα ανακοινώσουν lockdown.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον Ant1 δήλωσε πως η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι για lockdown σε όλη την χώρα για ένα μήνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ ξεκαθάρισε ότι το πρωί της Πέμπτης στις 12:00 ο Πρωθυπουργός, από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, θα προβούν στις ανάλογες ανακοινώσεις.

Νωρίτερα οι πληροφορίες που έρχονταν στο φως της δημοσιότητας μιλούσαν για lockdown 15 ημερών ενώ ο υπουργός έδωσε μια άλλη πληροφορία. Μένει ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είπε ο υπουργός αύριο. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια είναι πολλά, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι το σύνολό της.

Τρία είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό:

  • Η διάρκεια του lockdown, αν θα είναι για 15 ή για 30 ημέρες.
  • Η έναρξη των περιοριστικών μέτρων. Πιθανότερο είναι από τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής ή τις 6:00 π.μ του Σαββάτου.
  • Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Νέες ΜΕΘ χρειάζεται η Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι κρίσιμη. Η πόλη χρειάζεται περισσότερες ΜΕΘ, επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Νίκος Νίτσας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου.

«Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη παρέμεινε… μακριά από τις δωρεές στο ΕΣΥ για τη δημιουργία νέων κλινών Covid-19, οι οποίες όπως είναι γνωστό ενίσχυσαν ήδη τις υποδομές της Αθήνας. Η μετατροπή κλινών γενικών ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε ΜΕΘ Covid-19 είναι μια λύση ανάγκης επιβεβλημένη υπό τις παρούσες συνθήκες ωστόσο δεν θα πρέπει να αποτελέσει μόνιμη κατάσταση καθώς άλλα νοσήματα -εκτός Covid 19- συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν ανθρώπινες ζωές. Γίνεται αντιληπτό ότι οι δομές υγείας της Θεσσαλονίκης οι οποίες περιθάλπουν ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, χρειάζονται άμεσα νέες ΜΕΘ κι ανάλογες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών, παρακαταθήκη και για το μέλλον», τόνισε ο κ. Νίτσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr