Κικίλιας: Στο «Τζάνειο» ο υπουργός Υγείας

0
54

Ο Βασίλης Κικίλιας  συνεχίζει να επισκέπτεται νοσοκομεία, να συνομιλεί με τους γιατρούς και να μαθαίνει από πρώτο χέρι πώς αντιμετωπίζουν την «μάχη» με την πανδημία. Έτσι, μετά το ΝΙΜΤΣ που επισκέφθηκε την Παρασκευή σήμερα βρέθηκε στο «Τζάνειο».

Ο υπουργός Υγείας διαπίστωσε ότι η γενική εφημερία του νοσοκομείου «είναι λίγο καλύτερη από ότι την προηγούμενη φορά». Συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές και πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διευθυντές.

Κικίλιας: Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επισκέπτομαι το «Τζάνειο» στη γενική του εφημερία η οποία, με χαρά βλέπω, είναι λίγο καλύτερη από ότι την προηγούμενη φορά. Θέλω να πω ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι – η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι γιατροί μας και όλο το υγειονομικό προσωπικό – έχουν δώσει όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Κικίλιας

Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών. Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς.Έτσι θα συνεχίσουμε, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δείξει υπομονή και για πολλούς-πολλούς μήνες προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον να τα καταφέρουμε, αξίζουν τα πάντα. Θέλω για ακόμη μια φορά να τους ευχαριστήσω και να πω ότι η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο αυτό έργο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, να είστε καλά».

Κικίλιας

Κικίλιας: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.449 μολύνσεις εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031. Το ίδιο χρονικό διάστημα, 54 συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 735. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr