Κιλισντάρογλου: Σταματά να πληρώνει τους λογαριασμούς τους ρεύματος

0
115

Κιλισντάρογλου: Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία δήλωσε ότι σταματά να πληρώνει το ρεύμα.

Πέρα από την πτώση της λύρας οι Τούρκοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις αυξήσεις Ερντογάν στο ρεύμα. Ο Κιλισντάρογλου μάλιστα ανέφερε ότι θα σταματήσει να πληρώνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι ο Ερντογάν να αποσύρει τις πρόσφατες αυξήσεις στην τιμή του.

Τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε σχεδόν το 50% μετά την κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος πέρυσι, λόγω της οποίας ο Ενρτογάν υιοθέτησε μια ανορθόδοξη πολιτική χαμηλών επιτοκίων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος ζωής για τους Τούρκους που ήδη δυσκολεύονταν οικονομικά.

New York Times: Κλονίζεται η εξουσία του Ερντογάν

Η δήλωση του  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Η κυβέρνηση Ερντογάν αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 50%, αλλά παράλληλα αυξήθηκαν οι τιμές στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα διόδια.

“Από σήμερα δεν θα πληρώνω τους λογαριασμούς του ρεύματος μέχρι ο Ερντογάν να αποσύρει τις αυξήσεις των τιμών που υπέγραψε στις 31 Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κιλιτσντάρογλου ζήτησε επίσης να μειωθεί ο φόρος προστιθέμενης αξίας για τους λογαριασμού του ρεύματα από το 18% που είναι τώρα στο 1%.

Τι ανέφερε ο Καλίν

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου έως και κατά 125% για το βιομηχανικό ρεύμα και περίπου κατά 50% για τα νοικοκυριά. Η ανακοίνωση του Κιλιτσντάρογλου έγινε αφού καταστηματάρχες, δημοτικά συμβούλια και θρησκευτικές κοινότητες κατήγγειλαν αυτή την εβδομάδα τις αυξημένες τιμές ενέργειας.

Κάποιοι ιδιοκτήτες εστιατορίων κόλλησαν στα παράθυρα των καταστημάτων τους τους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η θρησκευτική μειονότητα των Αλεβιτών αποφάσισε να μην πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος για τους χώρους λατρείας της.

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας και οι αυξανόμενες τιμές έχουν πλήξει τη δημοτικότητα του Ερντογάν, με τις εκλογές να πρόκειται να πραγματοποιηθούν ως τον Ιούνιο του 2023. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας θα ανακοινωθούν “πολύ σύντομα”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr