Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέες φήμες για την υγεία του

0
44

Νέες φήμες έρχονται στο προσκήνιο για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Διπλωμάτης από τη Νότια Κορέα ισχυρίστηκε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα και έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα η αδερφή του. Ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, βοηθός του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάει-ζουνκ, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβει την αλήθεια για την υγεία του ηγέτη του, η οποία ολοένα και επιδεινώνεται και ότι ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα.

Αυτός ο ισχυρισμός, μάλιστα, έρχεται σε μια χρονιά που οι φήμες γύρω από την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, φουντώνουν συνεχώς, ενώ, μάλιστα, είναι μια χρονιά κατά την οποία έχουν μειωθεί αισθητά οι δημόσιες εμφανίσεις του.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα, ο Τσανγκ Σονγκ-μιν ανέφερε: «Εκτιμώ ότι είναι σε κώμα, αλλά είναι ακόμα εν ζωή». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η 33χρονη αδερφή του Βορειοκορεάτη προέδρου έχει αναλάβει μέρος της εξουσίας του αδερφού της. Οι ισχυρισμοί του αυτοί  έρχονται λίγες μέρες αφού τα μέσα της Βόρειας Κορέας δημοσίευσαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν να παρευρίσκεται σε κυβερνητικό μίτινγκ, ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτές οι φωτογραφίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Βορειοκορεάτης εκχώρησε μέρος των εξουσιών του στην αδερφή του, η οποία είναι το δεύτερο πιο ισχυρό πρόσωπο στη χώρα. Η 32χρονη Κιμ Γιο Τζονγκ, έχει πλέον αναλάβει την εξωτερική πολιτική της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα. Ο αδερφός της διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της χώρας, αλλά της παραχώρησε ορισμένες αρμοδιότητες, ώστε να τον βοηθήσει και να μην έχει τόσο άγχος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να διατηρεί την απόλυτη εξουσία, αλλά ένα μέρος της μεταβιβάζεται σιγά – σιγά. Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι η ντε φάκτο Νο 2 ηγέτης, όμως, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει επιλέξει διάδοχο», δήλωσε στους βουλευτές της Νοτίου Κορέας ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών της. Πάντως, ο ισχυρός Κιμ, δεν εκχώρησε μέρος των εξουσιών του μόνο στην μικρότερη αδελφή του αλλά και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησής του. Στον Πακ Πονγκ Τζου, αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και στον νέο πρωθυπουργό του, Κιμ Τοκ Χουν, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την διαχείριση των οικονομικών της απομονωμένης χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr