Κιμ Γιονγκ Ουν υγεία: Χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο που ίδρυσε ο πατέρας του

0
58

Κιμ Γιονγκ Ουν υγεία: Λύνεται, εν μέρει, ο γρίφος με τον «εξαφανισμένο» ηγέτη της Βόρειας Κορέας και την κατάσταση της υγείας του. Πριν δύο ημέρες δημοσίευμα στο CNN υποστήριζε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση», μετά από επέμβαση στην καρδιά ενώ αρκετά μέσα ενημέρωσης στη Δύση έκαναν λόγο και για σενάρια διαδοχής του ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια στιγμή, Κίνα και Νότια Κορέα, υποστήριζαν πως «δεν έχουν παρατηρήσει καμιά ασυνήθιστη κίνηση» στην γείτονα χώρα και χαρακτήριζαν τα σχετικά δημοσιεύματα «μη επιβεβαιωμένα». Οι φήμες για το πρόβλημα υγείας του Κιμ ξεκίνησαν, όταν στις 15 Απριλίου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έδωσε το «παρών» στους εορτασμούς για την 108η επέτειο γενεθλίων του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή του καθεστώτος. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική σύσκεψη.

Όμως, τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώθηκε πως ο Κιμ έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, που δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Daily NK, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ και επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Κορέα, ο 36χρονος Κιμ αναρρώνει σε βίλα στην Χιανγκσάν, μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες από ανώνυμη πηγή στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την οποία ο Κιμ επέλεξε να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο της επαρχίας Χιανγκσάν, επειδή αυτό προορίζεται για αποκλειστική νοσηλεία των μελών της δυναστείας Κιμ από το 2014, όταν για πρώτη φορά νοσηλεύτηκε σε αυτό ο ηγέτης του καθεστώτος με προβλήματα υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr